33то място за България по екологична ефективност
09-02-2016

33то място за България по екологична ефективност

Exclusive offer

Прекрасен южен четиристаен пентхаус в нов луксозен комплекс до болница Токуда и Южен Парк

София,Лозенец
288,220€

България заема 33 място по екологична ефективност в света.

Индексът за еко ефективност се изготвя от Уелския и Колумбийски университет съвместно с организаторите на Световния икономически форум. Той се явява метод на оценка и анализ на показателите на екологична политика на 180 държави от цял свят. Класацията е съставена при отчитането на фактори като например екосистема и грижа за човешкото здраве.

Първото място за пореден път се заема от Финландия. На втора и трета позиция са съответно Испания и Швеция. Следва отново европейска държава – Дания. САЩ заема 26-та позиция, Русия е на 32ро място и е само с една позиция пред нас, а Китай пък е на 109то място. На опашката са Сомалия, Еритрея и Мадагаскар.

Такива класации несъмнено оказват влияние на пазара на недвижимите имоти в съответните държави. Така например, в края на 2015г. Финландия отчете ръст в цените на жилища от 1.1% и то на месечна база. Най-голямо поскъпване беше регистрирано в Хелзинки – 2.3%, където средната цена на квадратен метър жилищна площ достигна 3490 EUR при средни стойности от 1690 EUR/ кв.м за останалата част на Финландия.

В Исландия световните консултантски компании, като Knight Frank, отчетоха ръст в цената на имотите от 7.3% на годишна база. Швеция пък влезе в новините за имоти с високия недостиг на жилища, който тласка цените нагоре. На годишна база поскъпването е 11.1%. В края на миналата година в скандинавската държава беше продаден рекордно скъпо жилище – 12.4 млн. EUR за апартамент с разгъната застроена площ 418 кв.м., разположено в центъра на Стокхолм.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах