България е трета по ръст на строителната продукция в ЕС
25-09-2019

България е трета по ръст на строителната продукция в ЕС

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Годишното увеличение на строителната продукция е 4,3% през седмия месец от годината

България е трета по ръст на строителната продукция в ЕС България е в топ три страните от Европейския съюз (ЕС) с най-голям ръст на строителството през юли, показват данни на европейската статистическа служба Евростат.

Годишното увеличение на строителната продукция е 4,3% през седмия месец от годината, което нарежда страната ни на трето място по ръст. Лидер е Румъния с почти 40% повишение, втора е Унгария с 33%.

В Словакия е регистриран най-силен спад – 7,7%, втора е Франция с понижение от 2,5%.

Унгария и Румъния са и страните с най-силно увеличение на строителството през юли спрямо юни – съответно 9,6% и 4,1%. Във Франция и Словакия е най-силният спад – съответно 4,2% и 2%.

Като цяло в ЕС през юли годишният ръст на строителната продукция достига 1,7%, а за страните от еврозоната е 1,1%. Спрямо юни измененията са минимални.

Ръстовете на строителството се определят най-вече от сградното строителство. Строителството на инфраструктура расте, но по-бавно.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах