Цените на жилищата в София спряха да се покачват
06-12-2017

Цените на жилищата в София спряха да се покачват

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
224,701€

В София жилищата се продават със средна цена на квадратен метър около 1000 EUR. След плавното, но и стабилното поскъпване в сегмента, вече се наблюдава стабилизиране на цените.

Изменения при средната цена на жилищата не се наблюдават, достигнатите стойности през второто тримесечие, се запазват и през третото тримесечие. С наличен избор от ново строителство и стабилно търсене, пазарът е в баланс и се радва на отлични условия за покупко-продажби на имоти.

Сравнявайки годишните статистики за третото тримесечие на текущата година с миналата, от компанията отчитат ръст от 14% при цените на жилищата. Средната цена, на която се купуват апартаменти, е 93 000 EUR.

В този период сделките с жилища в София за 6300, което е ръст от 3.5% спрямо същия период за миналата година, когато са извършени 6073 продажби.

Предимство има при новото строителство. Около 60% от сделките са именно с такъв тип имоти. Половината от клиентите са купили жилища с две стаи, а 35% - с три стаи. Многостайните апартаменти продължават да не се радват на интерес от масовия купувач. Там сделките с нови имоти от този тип са едва 5%.

Покупката на ново жилище на етап „до ключ” не е популярна в България. Едва 5% от клиентите се възползват от нея. Причината е най-вече високата цена. От продадените жилища едва 25% са напълно обзаведени. Наличието на ТЕЦ продължава да притеснява клиентите. Доказателство за това е, че едва половината от апартаментите, обект на сделка, са с централно парно.ж

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах