Цените остават непроменени след извънредното положение
19-08-2020

Цените остават непроменени след извънредното положение

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

У нас цените на имотите бяха достигнали стабилни нива преди обявяването на извънредното положение

У нас цените на имотите бяха достигнали стабилни нива преди обявяването на извънредното положение, като се отчитаха леки ръстове от 2-3%. След настъпването на извънредното положение цените остават непроменени като коментари се правят в рамките на 5-10 %.

Стабилността на пазара на имоти в условията на коронакризата може да отдаде на достъпните кредити, наличието на средства в домакинствата и липса на алтернатива на подобни инвестиции.

Преди извънредното положение пред месец март купувачите в София до голяма степен са разчитали на ипотечни кредити, докато след пандемията търсенето се изменя и по-активни са купувачите с налични собствени средства.

В столицата се търсят все повече завършени апартаменти като най-голямо търсене се отчита при тристайните и многостайните имоти. Засилено е и предлагането на къщи и имоти в околоградската част.

Засилено търсене на имоти в столицата е за двустайни апартаменти до 90 хиляди евро и на тристайни с паркомясто или гараж, чиито цени започват от 130 хиляди евро.

Прогнозите сочат, че не се очаква рязък спад на цените до края на годината, ако темпото на сключване на сделки се запази непроменено. Вероятно е цените на имотите да се задържат на настоящите нива и дори леко да се повишат - в рамките на 2-3% до края 2020 г.

По отношение на банките, те продължават да отпускат кредити със същия темп, но са малко по-рестриктивни в процента финансиране.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах