Дизайнерска импровизация преди продажба
12-05-2016

Дизайнерска импровизация преди продажба

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
231,723€

Суровото пространство предоставя чудесна възможност за интригуваща сценография, стига авторът да е готов за подобно усилие – да се направи интериор, който ще живее само няколко часа

Но в същото време да претвори една идея и да възбуди фантазията по отношение на вътрешното оформление.

Апартаментът е още на мазила и шпакловка, но дизайнерът Кирил Станев в сътрудничество със „Смарт Брокерс“ и още няколко наши фирми, работещи в областта на интериора, успява да постигне истинска домашна атмосфера – Color Systems, Genesis, „Биокарпет“, „Склада“ , „Арт Бокс“ и с незаменимата помощ на „Хамали Лукс“. Таванът и подовете остават в заварения си вид, недовършени. На стените обаче се полага декоративна италианска мазилка, предоставена от “Color systems”, България. На този ефектен фон чудесно пасва фотографското пано на Виктор Чучков-младши – портрет на актрисата Радина Кърджилова. Така зададената арт атмосфера с модерен привкус превзема цялото пространство.

Интересното е, че Кирил Станев, когото познаваме предимно като автор, пристрастен към неокласиката, тук се изявява повече на полето на по-модернистичната интериорна стилистика. Но за нейното претворяване той използва отново мебели и аксесоари с характерен образ, с изчистен детайл и интересен цвят. Те са от колекции на знакови марки от различни автори и страни , които представя „Склада“. Сред тях са култовия холандски бранд “Moooi”, английската Established&Sons и др. Има и продукти от наши автори, като холна маса с фурнир, изработен от солидни късове орехи. Тя е дело на Александър Петров, който от години експериментира и постига чудесни резултати в мебелното производство и специално при масите.

Да, т.нар. стейджинг е дизайнерска игра, но тя дава добра представа как могат да изглеждат нещата от бъдещ интериор, да насочи вниманието към евентуално оформяне на кътове и тяхното осмисляне чрез обзавеждането, както и чрез малките наглед, но много важни допълнения. Неслучайно в това сурово иначе пространство присъстват и картини, и вази с живи цветя, и цветни постелки на недовършения под.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах