Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
08.09.2017

Инвестициите в имоти у нас бележат над 200% ръст

Инвестициите в недвижими имоти у нас са се увеличили с 213% през първото полугодие на текущата година в сравнение със същия период на миналата година. Сравнявайки със страните от Централна и Източна Европа на второ и трето място се позиционират Румъния и Чехия, съответно със 155% и 114%.

Гледайки данните като абсолютна стойност първо място е за Чехия, където са били извършени транзакции с недвижими имоти на обща стойност 2.2 млрд. EUR. Второто място е за Полша с инвестиции в размер на 1.5 млрд. EUR., a третото място е за Унгария с вложения от 824 млн. EUR.

Най-бързо нарастващите вложения са в сектора на търговските площи и хотелите. За първите шест месеца на тази година инвестициите в търговски площи възлизат на 2.6 млрд. EUR. За сравнение, през цялата 2016 г. тяхната стойност е 3.7 млрд. EUR.

Случващото се през първата половина на 2017 г.  дава основание да мислим, че рекордният резултат от 12.2 млрд. EUR инвестиции в Централна и Източна Европа, постигнат през 2016 г., може да бъде надминат през настоящата година.


Подобни новини