Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
05.12.2018

Каква част от купувачите на жилища са насочени към новото строителство?

Все повече хора осъзнават преимуществата на покупката на жилище ново строителство: очакваната по-ниска цена, гъвкавата схема на плащане и други. Освен това при покупката на ново строителство на по-ранен етап купувачите имат и шанса да избират етажа, изложението, т.е. да закупят именно жилище с разпределението, за което са си мечтали.

Повечето млади семейства в София, например, нямат достатъчно спестени пари за покупка на жилище, от една страна, а от друга, нямат имущество, което могат да заложат като обезпечение за ипотечен кредит, и затова за тях покупката на зелено е много добра възможност да се сдобият със собствен дом.

В Пловдив резултатите сочат, че търсенията за покупка на апартаменти в строеж формират около 1/3 от общите търсения. Бюджетът на клиентите в най-честия случай е до 50 хил. евро, като банковото финансиране е основният източник на средства. 

Банките предлагат еднакви условия по жилищните кредити по отношение на лихвените равнища - както за покупка на изградено жилище, така и за покупка чрез кредитиране „на зелено”.

За финансовите институции не е пречка да финансират имот, който няма Aкт 16. Важно е само потребителите да имат добра кредитна история, строителната компания също да е с добро име и да е надеждна и не на последно място - сградата да е получила Акт 14.

Когато се финансира покупката на имот с Акт 14, усвояването на кредита става на части. В повечето случаи схемата е индивидуална, договорена с банката и строителя. Финансиране може да се получи до 80-85% от стойността на имота в завършен вид. 

Покупката на зелено чрез кредит е все по-често търсена и добра възможност за покупка на жилище. 


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg