Каква част от купувачите на жилища са насочени към новото строителство?
05-12-2018

Каква част от купувачите на жилища са насочени към новото строителство?

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Все повече хора осъзнават преимуществата на покупката на жилище ново строителство

Все повече хора осъзнават преимуществата на покупката на жилище ново строителство: очакваната по-ниска цена, гъвкавата схема на плащане и други. Освен това при покупката на ново строителство на по-ранен етап купувачите имат и шанса да избират етажа, изложението, т.е. да закупят именно жилище с разпределението, за което са си мечтали.

Повечето млади семейства в София, например, нямат достатъчно спестени пари за покупка на жилище, от една страна, а от друга, нямат имущество, което могат да заложат като обезпечение за ипотечен кредит, и затова за тях покупката на зелено е много добра възможност да се сдобият със собствен дом.

В Пловдив резултатите сочат, че търсенията за покупка на апартаменти в строеж формират около 1/3 от общите търсения. Бюджетът на клиентите в най-честия случай е до 50 хил. евро, като банковото финансиране е основният източник на средства.

Банките предлагат еднакви условия по жилищните кредити по отношение на лихвените равнища - както за покупка на изградено жилище, така и за покупка чрез кредитиране „на зелено”.

За финансовите институции не е пречка да финансират имот, който няма Aкт 16. Важно е само потребителите да имат добра кредитна история, строителната компания също да е с добро име и да е надеждна и не на последно място - сградата да е получила Акт 14.

Когато се финансира покупката на имот с Акт 14, усвояването на кредита става на части. В повечето случаи схемата е индивидуална, договорена с банката и строителя. Финансиране може да се получи до 80-85% от стойността на имота в завършен вид.

Покупката на зелено чрез кредит е все по-често търсена и добра възможност за покупка на жилище.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах