Какво не знаем за архитектурата?
19-01-2021

Какво не знаем за архитектурата?

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Думата „архитектура“ произлиза от гръцкия език и означава „главен строител“.

Думата „архитектура“ произлиза от гръцкия език и означава „главен строител“. Източници за нея варират от хилядолетия. Една от първите книги по темата е De Architectura на Витрувий, датираща от 15г. преди Христа. Там са отбелязани основните принципи, на които се изгражда, а именно – полезност, трайност, красота.

През първите 40 години от провеждането на модерните Олимпийски игри архитектурата се е считала за спорт, като началото на този тип състезание се поставя през 1912г. 151 медала са били раздавани не само в тази сфера, а и в други като музиката, изкуството, литературата.

С времето дисциплината отпада, но влиянието на архитектурата навлиза в различни области на живота. Една от тях са видео игрите. Интересен факт е, че идеята зад създаването на „The Sims“ е била построяването на сгради. Целта на играчите щяла да бъде проектират къщи, а по-късно се превръща в симулатор на истинския живот.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах