Министерския съвет
20-01-2016

Министерския съвет прие план за сгради с близко до нулево потребление на енергия

Exclusive offer

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
171,446€

Правителството прие Национален план за сгради с близки до нулевото потребление на енергия 2015-2020г.

Целта на плана е след 2018 г. практически да се строят максимално енергийно ефективни сгради.

Идеята на плана е да създаде условия за изпълнение на новата европейска политика за енергийна ефективност. Целта е да се промени съотношението на дяловете на енергийните източници, използвани в сградите, което в съчетание с много добри и балансирани за зима и лято енергийни характеристики на ограждащите елементи да доведе до оптимизиране на годишния разход на енергия до ниски нива, без от това да е повлиян комфортът на обитаващите в сградата.

Очаква се изпълнението на националния план да доведе до намаляване на потребната енергия като се подобрят енергийните характеристики на сградните ограждащи елементи, на системите за осигуряване на параметрите на микроклимата, както и на останалите системи, агрегати и уреди в сградите, потребяващи енергия, както и до оползотворяване на възобновяема енергия, добите в сградите или в непосредствена близост до тях.

Така ще се спестяват близо 10% от националната цел за енергоспестяване и на 36 685 тона емисии въглероден диоксид до 2020г.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах