Отбелязва се растеж на новото строителство
01-12-2015

Отбелязва се растеж на новото строителство

Ексклузивна оферта

Продажба на панорамен четиристаен апартамент в новострояща се сграда в кв. Витоша - QHome

София,Витоша
224,701€

Издадените разрешителни за строеж през третото тримесечие на 2015 г. са се увеличили с 11% на годишна база.

Издадените разрешителни за строеж през третото тримесечие на 2015 г. са се увеличили с 11% на годишна база. За същия период започнатото строителство на нови жилищни сгради е нараснало с 24%. Строителството на нови жилищни сгради може да бъде видяно в доста от столичните квартали като "Манастирски ливади", "Витоша", Студентски град, "Кръстова вада", някои части на центъра, "Банишора", "Редута". Според експертите в бранша изискванията на потребителите са се увеличили, особено от гледна точка на вътрешните пространства. Важно е помещенията да са с правилни форми, да има централно отопление, както и качеството на строителните материали и довършителните работи. Наличието на гаражи и тераси са почти задължителни условия.

Все още предлагането трудно успява да задоволи изцяло търсенето. Причината е във фалита на много фирми, чиито обекти бяха замразени, а предприемачите трудно се наемаха да започнат нов проект, без да са сигурни, че ще има кой да купува.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах