Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
11.06.2019

Сградното строителство у нас продължава да расте

Сградното строителство през април регистрира повишение от 10,8% спрямо същия месец на миналата година, което е най-големият ръст на годишна база през четвъртия месец от годината от 2008 г. насам.

Строителството на сгради у нас отбелязва двуцифрен растеж на годишна основа за трети пореден месец, сочат данните.

Сградното строителство през април регистрира повишение от 10,8% спрямо същия месец на миналата година, което е най-големият ръст на годишна база през четвъртия месец от годината от 2008 г. насам. Сградното строителство отбеляза двуцифрено повишение и през февруари и март, съответно с 13,3% и 13,5%.

Силният ръст на сградното строителство е основният фактор за увеличаването на продукцията в сектор „Строителство“ през април с 5,8% на годишна основа, показват календарно изгладените данни на НСИ. Значително по-скромен ръст от 0,9% е отбелязан и при гражданското и инженерното строителство.

Спрямо март сградното строителство нараства с 0,6%, а при гражданското и инженерното строителство е отчетено повишение от 0,1%. Произведената строителна продукция през април нараства с 0,4% спрямо март, сочат сезонно изгладените данни на националната статистика.


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg