Ще има ли корекция на жилищния пазар у нас?
22-01-2020

Ще има ли корекция на жилищния пазар у нас?

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Корекция на имотния пазар у нас ще има само при сбърканите проекти.

Корекция на имотния пазар у нас ще има само при сбърканите проекти.

Жилищният пазар в България никога не е бил на кръстопът. Забеляза се по-скоро, че пазарът у нас тепърва се изгражда.

За имотния пазар у нас има един-единствен модел и път и той е именно към устойчивото развитие – прагматично, но с отношение и отговорност.

Корекции могат да настъпят само при тези имоти и тези предприемачи и инвеститори, които не разбират отговорността на това, с което са се захванали и гледат на участието си в този процес чисто спекулативно.

Наемите са един мощен регулатор на пазара, тъй като възможността една сграда да се превърне в актив, който да носи дългосрочна доходност, може да компенсира разминаванията в очакванията между търсещи и предлагащи и така да предотвратят сериозни флуктуации.

Най-добрият индикатор за следваща криза на имотния пазар спрямо цикличността са макроикономическите анализи на финансовите институции. Тези данни не сигнализират за предстояща рецесия, тъй като пазарът у нас тръгва от доста ниска база.

Пазар, който тепърва има да учи уроци, да прохожда в цели сектори, да надгражда дефицита от качествени сгради, има доста сериозен потенциал да се развива.

Сред тенденциите на имотните пазари в световен мащаб се откроява все по-голямото внимание към опазването на околната среда, на щадящото природата и градската среда създаване на сгради и тяхното последващо управление и потребление.

Отказът от хищния консуматорски подход като че ли започва да става модел за подражание и поведение.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах