Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
09.01.2019

Средно 20% от месечните ни разходи отиват за жилището

Страната ни е похарчила 6.5 млрд. EUR за жилища, вода, електричество, газ и други горива.

Близо 20% от месечните разходи на българина са за жилище. През 2017-а сме похарчили 6.5 млрд. EUR за „жилища, вода, електричество, газ и други горива”. Тези разходи остават високи и за другите държави членки на Европейския съюз (ЕС). Най-висок дял от разходите за жилища се падат на финландците – 28.8%. В ТОП 3 влизат още Дания с 28.7% и Великобритания с 26.7%. На четвърто и пето място са Франция и Швеция, съответно с разходи за жилища от 26.2% и 26.1% от всички разходи на едно домакинство. В другия край на класацията са Малта – 10.1%, Литва – 14.8% и Кипър – 15.4%.

В ЕС домакинствата са похарчили 2 трлн. EUR, или 13.1% от БВП на Съюза, за „жилища, вода, електричество, газ и други горива“. Това е 24.2% от общите им потребителски разходи.

Разглеждайки данните за десетгодишен период (2007 и 2017 гг.) делът на „жилищата, водата, електричеството, газта и другите горива“ в общите разходи на домакинствата е нараснал в повечето държави членки. Най-голям ръст се регистрира във Финландия – от 24% от общите разходи на домакинствата през 2007 г. на 28.8% през 2017 г., или ръст от 4.8 процентни пункта. Следват Португалия с 3.8%, Холандия с 3.7%, Ирландия с 3.5%, България с 3.4% и Испания с 3%.


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg