Строителството на „зелени“ бизнес имоти
08-12-2014

Строителството на „зелени“ бизнес имоти се превръща в глобален стандарт

Exclusive offer

Просторен офис в бизнес сграда в кв. Лозенец

София,Лозенец
599€

Практиките и технологиите, свързани със „зеленото“ строителство, бързо се превръщат в стандарт за глобалната строителна индустрия.

Практиките и технологиите, свързани със „зеленото“ строителство, бързо се превръщат в стандарт за глобалната строителна индустрия, посочва се в нов доклад, цитиран от онлайн изданието Business Green.

Резултатите от проучването на компанията за строителни услуги MacGraw-Hill Construction, осъществено в 62 държави в партньорство с инженеринговия гигант United Technologies и Световния съвет за зелено строителство, показват, че 63% от анкетираните архитекти, собственици на имоти и строителни компании имат проекти за "зелени" бизнес сгради, планирани за реализиране през следващите три години.

Половината от обхванатите от проучването участници пък имат планове за реновиране, целящи да засилят екологичната ефективност на сградите.

Данните сочат още, че 51% от анкетираните очакват "зелените“ строителни проекти да заемат около 60% от работата им до 2015 г. За сравнение, в момента „зелените“ строителни проекти осигуряват около 28% от работата на анкетираните.

Резултатите от анкетата показват също, че все повече се разработват услуги за "зелени" сгради в отговор на търсенето от страна на бизнеса, като 35% се позовават на изисквания от страна на клиентите си, а 30% цитират по-ниските оперативни разходи като основна причина за инвестиции в този тип строителство.

Собствениците на имоти твърдят, че инвестициите в строителството на "зелени" сгради и осъвременяването на съществуващи става все по-обосновано.

Обикновено проектите за изграждане на нови "зелени" сгради водят до спестяване на средните оперативни разходи с около 8% за период от една година и 15% за период от пет години. В същото време стойността на сградата се увеличава средно със 7%

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах