Съвети при закупуване на луксозен имот
25-11-2015

Съвети при закупуване на луксозен имот

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Няма конкретен дизайн, стил или площ, който да характеризира един имот като луксозен.

Той може да е с площ 1380 кв.м. и да представлява имение от френски тип или да е 380 кв. м. - модерна къща, сгушена в планината. Въпреки това е трудно да бъде окачествен един имот за луксозен, повечето купувачи смятат, че ще го разпознаят, когато го видят.

В САЩ продажбите на луксозни имоти са отбелязват рекорди. Броят на продажбите в Калифорния на имоти над 2 млн. долара е достигнал рекордни нива през 2013 г., но не само в Америка се забелязва тази тенденция. Във Ванкувър, най-скъпият пазар на имоти в Канада, се забелязват рекордните 36% ръст на продажби на имоти над 2 млн. долара за 2013г., спрямо предходната година.

Цените на луксозни имоти също са отбелязали ръст през последните няколко години. Според Knight Frank's Prime Global Cities Index, който следи пазарите на луксозни имоти в 30 държави, най-горещата точка сега е Джакарта, където ръстът е с 38% за 2013г., сравнен с предходната година. Двуцифрен ръст за 2013 г. е отбелязан в Дъблин (17.5%), Пекин (17.1%), Дубай (17%), Лос Анжелис (14%), Тел Авив (12.7%), Банкок (12.3%), Сан Франциско (10.4%) и Ню Йорк (10.4%).

На какво се дължи този ръст?

Може би изглежда странно, че се раздвижват пазарите на луксозни имоти, имайки предвид, че светът се възстановява от финансовата криза през 2008 г, но както финансовите, така и пазарите на недвижими имоти се определят от закона за търсенето и предлагането. Съвсем естествено, при наличие на ограничен брой луксозни имоти на пазара интересът на купувачите да повиши цената им.

Международните купувачи

В САЩ международните купувачи представляват все по-голям процент от пазара на недвижими имоти, включително пазара на луксозни имоти. От април 2012 г. - март 2013 международни сделки достигнаха $ 68,2 милиарда, което прави повече от 6% от общо US продажбите на съществуващи жилища (в долари), и повече от 4% на сделките, в съответствие с Националната асоциация на брокерите на имоти (NAR). Флорида, Калифорния, Тексас и Аризона са водещи дестинации през този период, с по-голямата част от международните купувачи, идващи от Канада, Китай, Индия, Мексико и Великобритания Тези цифри представляват малък спад от 2012 г. - $ 82.5 милиарда в продажбите на международните купувачи, но NAR вярва, че това е свързано с бавния растеж в някои големи европейски икономики и че проблемът "трябва да се разсее с течение на времето."

Закупуването на луксозни жилищни

Според профила на купувачи и продавачи за 2013 г., публикувани от Националната асоциация на брокерите на имоти, девет от 10-купувачи са използвали интернет за търсенето на имот, а 43% от новите купувачи за намерили имот онлайн.

Намерете Квалифициран Брокер

Ако сте на пазара за луксозни имоти, квалифициран агент по недвижими имоти, който познава пазара може да бъде най-добрият залог. Един брокер запознат с пазара на луксозни имоти може да има вътрешна информация за обяви преди да са публикувани на свободния пазар. Той ще бъде в състояние да ви помогне да определите пазарната стойност на имота. Повечето жилищни имоти се оценяват чрез използване на аналози - подобни имоти в района, които се продават. Оценяването на луксозни имоти може да бъде предизвикателство, тъй като често не съществуват подобни имоти в района.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах