Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
16.05.2019

Въведените в експлоатация нови жилища през първото тримесечие бележат ръст от 60%

Въведените в експлоатация новопостроени жилища през първото тримесечие са 2435, което е ръст от 59,8% спрямо същия период на миналата година.

През първите три месеца на тази година в експлоатация са въведени 635 жилищни сгради, като броят им също нараства с 11,4% на годишна основа.

В същото време обаче средната полезна площ на едно новопостроено жилище намалява от 96,4 кв. м през първото тримесечие на 2018 г. на 85 кв. м през същото тримесечие на тази година.

Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Шумен – 184,8 кв. м и Габрово – 174 кв. м, а най-малка е в областите Силистра – 20,7 кв. м и Благоевград – 37,3 кв. м. В София тя е 82,1 кв. м.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през първото тримесечие най-голям е делът на новопостроените къщи – 73,9%, следвани от жилищните кооперации с 16,5%.

 В сравнение с първото тримесечие на 2018 г. увеличение е регистрирано в броя на новопостроените къщи, жилищните блокове и сградите от смесен тип, докато броят на новопостроените вили намалява.

77,2% от въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през първото тримесечие са със стоманобетонна конструкция – 77,2%, с тухлена са 19,7%, с друга – 1,9%, а с панелна – 1,2%.

Най-висок е делът на новопостроените тристайни жилища – 38%, следвани от двустайните с 35,1%, а най-нисък е делът на жилищата с шест и повече стаи – 3,9%.


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg