Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
15.05.2020

Качествените имоти ще продължат да бъдат търсени

Международната федерация за недвижими имоти започна поредица от уебинари, за да събере мнението на професионалистите. Целта е да се разбере и анализира как пандемията ще повлияе краткосрочно и дългосрочно на отделните сегменти на имотния пазар.

 Жилищен пазар

Спадът на броя сделки с имоти в България е в резултат на всеобщия ступор – ежедневните сутрешни брифинги, порциите рестрикции и назидателните указания какво не може да правим. Беше естествено това да повлияе на емоционалното състояние на тези, които са били в някакъв междинен етап на избор на жилище.

По данни на Агенцията по вписванията договорите за покупко-продажба на имоти в София са намалели с 38% за периода 13-31 март спрямо същия период на миналата година. А само за последната седмица на март понижението е с 50% на годишна база.

Има депресия на жилищния сегмент и тя няма да изчезне бързо и лесно. Най-пострадали ще са спекулативните проекти, които се строят просто с идеята да осигурят бърза и лесна печалба. Качествените имоти, които предоставят адекватна среда и са добре планирани и поддържани, ще продължат да бъдат търсени.

Жилищата ще продължат да са най-интересния сегмент от имотите, защото домовете, които обитаваме, трябва да отговарят на далеч повече функционални изисквания за удобство, достъпност, комунални и модерни услуги.


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg