Търсенето на парцели за строителство в София се увеличава
22-08-2018

Търсенето на парцели за строителство в София се увеличава

Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Очакванията са ръстът на цените да се успокои през тази година

Очакванията са ръстът на цените да се успокои през тази година, но нивата да се задържат стабилни и високи.

Миналата година е била една от най-добрите за пазара на парцели в София, като се очаква и тази година търсенето да се увеличава, въпреки ръста на цените.

Факторите, които влияят на повишаването на цените на парцелите в София и големите градове, са няколко. На първо място това е по-голямото търсене на жилища от страна на купувачите и по-малкото предлагане заради недостатъчното предлагане на ново строителство. Влияние оказват и по-добрият икономически микроклимат в страната и възможността да се закупи ново жилище с ипотечен кредит при ниски лихви.

Основен приоритет на инвеститорите и през тази година остава откриването на достатъчно големи по площ терени на атрактивни локации, които да задоволят нуждите на купувачите и да намалят дефицита на жилища.

Най-висок остава интересът към покупка на жилища в централните части на София и източните квартали. Най-търсените райони през 2017 г. са "Лозенец", "Зона Б - 18", "Зона Б - 5", "Кръстова вада", "Манастирски ливади - Изток", кв. "Изгрев".

Интерес има и към по-нискобюджетни локации като "Надежда", "Люлин", "Младост", "Овча купел". Там е концентрирано и най-силното търсене на парцели за жилищно строителство.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах