Как да изберем подходящ терен за строителство?
29-07-2022

Как да изберем подходящ терен за строителство

kak-da-izberem-podhodiasht-teren-za-stroitelstvo
prekrasen-tristaen-apartament-sus-sobstven-dvor-v-novostroyascha-se-sgrada-q-home
Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
184,146€

Ето няколко кратки съвета!

Изборът и покупката на терен за строителство е дъдлъг и сложен процес. Необходими са ни познания в сферата на устройствените планове, инженерната инфраструктура, както и техническа и юридическа компетентност.


  • Местоположение и устройствен статут

Най-важната задача при избор на терен за строителство е определянето на желаните райони, които трябва да бъдат съобразени с инвестиционните намерения на купувача.

Много е важно да познаваме общия устройствен план на населеното място и да подберем райони, подходящи за строителството на бъдеща сграда.

  • Инфраструктура

На първо място е важно да проверим транспортната инфраструктура - комуникационния достъп до терена, както и близостта до спирки на наземния градски транспорт и метростанции.

  • Кадастър и регулация

Често срещани трудности за купувача са непълноти и грешки в кадастралната карта, като разминаване в границите на имота по действаща кадастрална карта и действащ регулационен план, разминаване между площта на имотите по документ за собственост и по кадастрална скица и други, решението на които изисква време и средства.

  • Правен анализ на собствеността

Когато купуваме земя за строителство, е задължително да извършим пълна предварителна проверка на собствеността на имота чрез надлежен правен анализ, който включва история на собствеността на имота, придобивното основание на продавача и неговите праводатели за срок от поне 10 години назад, както и други важни детайли, които могат да бъдат от съществено значение според съответния случай.

  • Перспективност на района

Kогато купуваме терен, трябва да се информираме за развитието на района, който сме избрали: изграждането на нови проекти, развитието на социална и инженерна инфраструктура, нови комуникационни връзки и т.н.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах