Купувачите на жилища у нас предпочитат да имат дрешници, отколкото кабинети
20-10-2021

Купувачите на жилища у нас предпочитат да имат дрешници, отколкото кабинети

Просторен обзаведен южен 4-стаен в Бояна

София,Бояна
298,000€

По голяма част от купувачите на луксозни имоти у нас предпочитат да имат място за дрешник, отколкото за кабинет

Може би заради факта, че трябва да прекарват повече време у дома, те търсят по-уютно разпределение и затова делът на желаещите кабинет е по-нисък.

Покупката на жилище във високия сегмент в София обаче изисква и значителен бюджет. За апартамент с две спални средната инвестиция е между 150 хил. и 200 хил. евро, а за жилище с три спални – над 200 хил. евро. В зависимост от площта и характеристиките на имота някои купувачи заделят и до 500 хил. евро за покупката. Както при масовите жилища и във високия сегмент двустайните и тристайните апартаменти привличат най-голям интерес. Хората с по-големи финансови възможности, търсещи уединение и по-голяма самостоятелност, се насочват и към къщи, най-вече в южните квартали близо до Витоша. Запитванията са както за самостоятелни къщи, така и за редови къщи част от комплекс. Бюджетите на клиентите за този тип имоти са приблизително 320 000 евро – 345 000 в зависимост от локацията и площта

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителностза повече информация.
Разбрах