Недовършено или обзаведено жилище?
20-10-2023

Недовършено или обзаведено жилище?

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се  сграда "QHome"
Ексклузивна оферта

Прекрасен тристаен апартамент със собствен двор в новострояща се сграда "QHome"

София,Витоша
197,340€

Какво жилище да купите?

През последните няколко години новото строителство набира скорост. Все повече хора се ориентират към закупуването на точно такъв имот. Това, което стой пред тях като избор обаче е, дали да придобият имот на шпакловка и замазка или обзаведен.

Какви са плюсовете и минусите при избора на единия или другия вариант?

Предимството при покупка на недовършен имот е, че всеки клиент може да направи жилището по свой вкус и предпочитания. На практика цената на такова жилище е по-ниска. Но много често сметките за довършителни работи и обзавеждане излизат извън първоначалните представи на новодомците. В момента цените на труда и материалите са високи, а и фактора работна ръка не е за подценяване. Т.е. цената е по-ниска, но собствениците полагат повече усилия и средства, за да го довършат. Така че, като недостатък при покупката на такова жилище, може да обобщим, че клиентът не знае нито колко време, нито колко средства ще му струва.

При покупката на обзаведено жилище, клиентите заплащат по-висока цена, но знаят какво купуват и не е необходимо да чакат. Да – струва повече, но си спестяват време, което е от изключително значение в този динамичен начин на живот. Тук рискът е в това, че не знаят какви точно материали са използвани и какво е качеството на довършителните работи.

Все повече инвеститори предлагат услугата за довършване до ключ на жилищата, ползвайки интериорен дизайнер за своите обекти. По този начин предоставят възможността на клиентите предварително да знаят как би изглеждало жилището, колко би струвало и какво време би отнело. Това е може би оптимален вариант, на който клиентите все по-често залагат.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах