Цените на жилищата в София
11-07-2023

Цените на жилищата в София

Тристаен апартамент в жк Яворов

Тристаен апартамент в жк Яворов

София,Яворов
269,900€

Остават стабилни цените на жилищата в столицата

Цените на жилищата в София остават стабилни през първата половина на годината. Най-динамичен е пазарът на маломерните жилища. Промяната в цените варира от -10% до +15%, като най-много са поскъпнали в района на Медицинска Академия, Бели брези, Красно село, Оборище.

2-стайните жилища са без съществена промяна в една част от столичните квартали. При тях се наблюдава поскъпване в кварталите Лозенец, Бояна, Слатина, Мусагеница и значително поевтиняване в Иван Вазов и Зона Б-18.

Най-спокоен остава пазарът на 3-стайни жилища. Отклонението в цената на квадратен метър в средата на годината спрямо началото е минимално. Без промяна или с минимална такава са цените в кварталите Надежда, Изток, Подуяне, Лозенец, Редута, Банишора, Кръстова вада, Дървеница и жилищните комплекси Младост и Люлин.

Очакваното повишение на лихвите по ипотечните кредити и отдръпването на хората с по-ниски доходи от пазара на имоти е причината за задържането на цените в София. Не се очаква цените да поевтинеят, както купувачите се надяват. По-скоро ще ставаме свидетели на забавяне темпа на поскъпване.

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с нашите бисквитки. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.
Разбрах