Купувачите на жилища у нас предпочитат да имат дрешници, отколкото кабинети
20-10-2021

Купувачите на жилища у нас предпочитат да имат дрешници, отколкото кабинети

Просторен обзаведен южен 4-стаен в Бояна

София,Бояна
298,000€

По голяма част от купувачите на луксозни имоти у нас предпочитат да имат място за дрешник, отколкото за кабинет

Може би заради факта, че трябва да прекарват повече време у дома, те търсят по-уютно разпределение и затова делът на желаещите кабинет е по-нисък.

Покупката на жилище във високия сегмент в София обаче изисква и значителен бюджет. За апартамент с две спални средната инвестиция е между 150 хил. и 200 хил. евро, а за жилище с три спални – над 200 хил. евро. В зависимост от площта и характеристиките на имота някои купувачи заделят и до 500 хил. евро за покупката. Както при масовите жилища и във високия сегмент двустайните и тристайните апартаменти привличат най-голям интерес. Хората с по-големи финансови възможности, търсещи уединение и по-голяма самостоятелност, се насочват и към къщи, най-вече в южните квартали близо до Витоша. Запитванията са както за самостоятелни къщи, така и за редови къщи част от комплекс. Бюджетите на клиентите за този тип имоти са приблизително 320 000 евро – 345 000 в зависимост от локацията и площта

bg-image

Търсите нов имот?

Абонирайте се за нашия бюлетин!
Получете всяка седмица нови имоти и интересни статии директно във вашата електронна поща
Като кликнете върху „Съгласен съм“, вие се съгласявате да съхранявате бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията на сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителностза повече информация.
Съгласен съм
X