Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
28.01.2019

Кои са най-често купуваните имоти?

Според годишни анализи покупките на имоти над 100 хил. евро в София нарастват с 35% през изминалата 2018 година. Дялът на продажбите на жилища между 70 – 100 хил. евро са 38%, а сделките между 30 – 50 хил. евро са едва 5%.

Преди 2 години покупките на имоти бяха главно между 50-70 хил. евро, а имотите над 100 хил. евро бяха изключенния, то през миналата година те се превърнаха в най-масовите сделки на имотния пазар в столицата. Специалисти смятат, че клиентите са преминали психологическата граница на „скъпия“ имот и той се преввръща в стандартен за столицата.

Профилът на клиента на 2018 г. е младо семейство с едно или две деца, с бюджет между 100 - 120 хил. евро. Най-често купувачите са от IT сектора, както и от лекарското съсловие.

 


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg