Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да ви заинтересува.

Разбрах
26.04.2021

Какви са ползите от корка

Коркът е екологичен материал, който се добива от кората на корковия дъб, намиращ се предимно в страни като Испания, Португалия и Алжир. За да се произведе, се отстранява малка част от кората на дървото. Коркът се премахва от стволовете на всеки 9 година. Добивът му обаче е възможен, след като растението достигне възраст от 25 години.

Коркът се използва в строителството за направата на гранули и плоскости. Той е добър уплътнител на различни дупки и фуги благодарение на изолационните му качества. Коркът може да абсорбира звук, същевременно притежава ниска маса и плътност. Тези свойства го правят идеален материал за изработването на лодки и други плавателни съдове.

Коркът е мек, еластичен, огнеупорен и непромокаем, което го прави подходящ както за строителни цели, така и в сферата на приложните изкуства. Част от останалите предимства са ниските разходи за поддръжка, устойчивост на гниене и плесени, ниска топлопроводимост Естественият материал обаче има и недостатъци: светлочувствителност, висока стойност и др.

Източник: stroiinfo.com


Подобни новини

Уважаеми Дами и Господа,

На 25 май 2018 влезе в сила общ регламент за защита на личните данни (Регламент ЕС N 2016/679). За да продължим да изпращаме към вас най-актуалните предложения имаме нужда от вашето съдействие и съгласие за получаване на маркетингови съобщения от Смарт Брокерс ООД.

Ако желаете да получавате информация за най-актуалните ни оферти за продажба и наеми на недвижими имоти, събития и интересни новини, съгласно Европейските изисквания, моля абонирайте се за нашия електронен инфобюлетин.

Този месец актуализираме и Политиката за поверителност на нашия уебсайт, за да може по-лесно да разберете как събираме личните ви данни, каква информация може да бъде събрана, как може да бъде използвана, какъв е срокът за който я съхраняваме, как съхраняваме личните ви данни и на кого могат да бъдат прехвърляни те. Моля запознайте се с Политиката за поверителност тук

За да потвърдите Вашето съгласие да получавате нашия бюлетин, моля натиснете бутона:

Ако НЕ желате да продължите да получавате нашия бюлетин, моля, натиснете ТУК
или ни изпратете e-mail на office@smartbrokers.bg